Byrundtur i Prag

Vi begynder altid kl.9.00 på Wenzelspladsen, Václavské náměstí, lige midt på pladsen ved Café Tramvaj, Sporvognscafeen. Vi slutter cirka 3 timer senere i nærheden af Karlsbroen, hvor der er gode, videre transportmuligheder.

Vi har planlagt vores byrundture med to formål. Dels vil vi gerne præsentere de vigtigste steder, og samtidig får I også en bedre mulighed for at orientere jer i byen, dels vil vi gerne præsentere alt det, Prag byder på, men som nemt kan overses.

Derfor går vi også igennem en Pasaz (en arkade), en klosterhave og på kubistisk cafe, ligesom vi ser Václavské náměstí, Wenzelspladsen, den Gamle Bys rådhusplads med det berømte astronomiske ur, Orloj, og Josefov, det jødiske kvarter, samt Karlsbroen.

Vores ønske for byrundturen er også at nå at tale om at gå ud i Prag, hvor man handler, og hvordan man skelner mellem lokale steder og turistfælder, hvor man veksler bedst, og meget andet.

Denne byrundtur klæder gæsterne på til at få mest muligt ud af Prag, dens seværdigheder og livet her i det hele taget.

Hvis du foretrækker en lidt længere og grundigere tur med café-pause undervejs, så overvej den private byvandring

PRIS: 600 Koruna (€ 25) pr. person

DAGE: Fredage i perioden 22/3-19/10 og desuden d. 25/3

TID: 9.00-12.30

FÆRDSEL: Til fods

MAD-DRIKKE: Café-pause på unik café

Vedrørende betaling i Danske Kroner: Pga. strenge anti-hvidvaskregler i Danmark er det blevet vanskeligt for tjekkiske banker og vekselkontorer at komme af med danske kontanter, og derfor er veksling af danske kroner blevet besværligt og dyrt i Prag. Jeg kan derfor ikke længere tilbyde at modtage betaling i danske kroner. Der kan betales med tjekkiske Koruna og Euro.

sight seeing 52
Højdepunkter
  • Dansktalende guide
  • Normalt forholdsvis små grupper
  • Overblik over Prag
  • Forberedelse af de bedst mulige dage efterfølgende
Hvad skal du have med?

Gode sko og tøj, der passer til vejret, uanset om det er koldt, varmt, vådt eller noget fjerde.
Medbring gerne noget at drikke, især hvis det er varmt.

Bedste tidspunkt for turen

Turen tilbydes på de nævnte datoer.

På andre datoer er der mulighed for at arrangere en privat byvandring. Send evt. en e-mail til laus@prag-udflugter.dk

Hyppigt stillede spørgsmål

Hvor langt går vi? Ikke så langt, vel 2-3 kilometer – men vi står meget.

Er turen velegnet til børn? Klapvogne kan godt medbringes. Halvsmå børn vil måske kede sig.

Hvad nu, hvis vejrety bliver dårligt: Så tager vi passende tøj på og måske en paraply

Bliv guidet på dansk

Selv om mange danskere taler og forstår engelsk rigtigt godt, så er det mest afslappende og udbytterigt at en udflugt foregår på ens eget modersmål. Man skal kun koncentrere sig om at lytte og tage oplevelserne ind – og har man spørgsmål, er det nu engang nemmest at stille dem på dansk.

Bliv guidet af lokale

Personligt har jeg boet i Prag siden 2007, og mit liv er derfor et ”lokalt” liv med de erfaringer og den viden, som kun en lokal kan have. Det samme gælder for mine dansktalende kolleger (danskere eller dansktalende tjekker), der guider nogle af turene.

Få en personlig oplevelse

Selv om de fleste ture foregår ad samme rute og på samme måde fra gang til gang, så er gæsterne ikke de samme. Og fordi vi lægger vægt på at fortælle i stedet for at gengive et manuskript, vil indholdet altid ”automatisk” blive tilpasset dagens gæster. Og spørgsmål undervejs giver ofte anledning til, at netop dén tur ikke ligner den forrige eller den næste.