Ølrundtur: sådan har du aldrig været i “Zoo” før!

Denne Ølrundtur med guide viser nogle af de traditionsrige beværtninger, der ligger på samme side af floden som slottet.

Men turen går også over Karlsbroen, inden den slutter på et sted med masser af lokal atmosfære. Der er jo restauranter og værtshuse overalt, men kunsten er at vælge de rigtige – og den del sørger den hyggelige dansktalende guide for.

Først tager I en sporvogn op ad bakke – og derefter er det jo behageligt at kunne slentre nedad, mens der undervejs findes 3 “vandhuller”, der har det til fælles, at dyr er en del af deres navne. Dette er med andre ord en tur i zoologoisk have, der egner sig bedst for voksne.

Guiden vil beredvilligt svare på spørgsmål om stort og småt om Tjekkiet og Prag, og forvent at få masser af lokal viden og anekdoter med i købet. Når man sidder bænket i godt selskab med en god øl, glider snakken nemt, og der bliver rig lejlighed til at få nysgerrigheden stillet.

Bortset fra den første tur i sporvogn foregår resten til fods. Selv om der ikke er langt, bidrager det jo til en naturlig tørst.

PRIS: 1100 Koruna (Dkk. 340,-) + billet til transport

DAGE: Følgende torsdage: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 20/10. Andre dage kan evt. arrangeres private ture for minimum 4 deltagere.

TID: 13.00-17:00

FÆRDSEL: Sporvogn (billet er ikke inkluderet)

MAD-DRIKKE: Der smages øl på 3 forskellige restaurationer

sight seeing 52
Højdepunkter
  • Dansktalende guide med stort kendskab til tjekkisk øl
  • Normalt forholdsvis små grupper
  • Bliv klogere på den tjekkiske ølkultur
  • Smag på tjekkisk øl
  • Hør om hverdagslivet i Tjekkiet
  • Gå på beværtninger, der besøges af de lokale, og som du måske ikke selv havde fundet
Hvad skal du have med?

Gode sko og tøj, der passer til årstiden. Der er brosten, så vælg gode sko.

Bedste tidspunkt for turen

Turen tilbydes på de nævnte datoer.

På andre datoer er der mulighed for at arrangere en privat tur, hvis I er minimum 4 personer, der bestiller samlet. Send evt. en e-mail til laus@prag-udflugter.dk

Hyppigt stillede spørgsmål

Hvor langt går vi? omkring 3 km. i alt, mest nedad, og der er jo hvilepauser undervejs.

Er turen velegnet til børn? Denne tur er forbeholdt voksne

Hvad nu, hvis vejret bliver dårligt: Så tager vi passende tøj på og måske en paraply

Er det en pub crawl? Nej, det er det ikke. Vi vil respektere de lokale, der føler sig hjemme på de steder, der besøges.

Bliv guidet på dansk

Selv om mange danskere taler og forstår engelsk rigtigt godt, så er det mest afslappende og udbytterigt at en udflugt foregår på ens eget modersmål. Man skal kun koncentrere sig om at lytte og tage oplevelserne ind – og har man spørgsmål, er det nu engang nemmest at stille dem på dansk.

Bliv guidet af lokale

Personligt har jeg boet i Prag siden 2007, og mit liv er derfor et ”lokalt” liv med de erfaringer og den viden, som kun en lokal kan have. Det samme gælder for mine dansktalende kolleger (danskere eller dansktalende tjekker), der guider nogle af turene.

Få en personlig oplevelse

Selv om de fleste ture foregår ad samme rute og på samme måde fra gang til gang, så er gæsterne ikke de samme. Og fordi vi lægger vægt på at fortælle i stedet for at gengive et manuskript, vil indholdet altid ”automatisk” blive tilpasset dagens gæster. Og spørgsmål undervejs giver ofte anledning til, at netop dén tur ikke ligner den forrige eller den næste.