Ølrundtur i Žizkov

En slentretur med guide til forskellige ølsteder i bydelen Žizkov, der er kendt for at have de fleste udskænkningssteder pr indbygger – i Europa!

Oplev 4 forskellige værtshuse med hver deres øl. Turen ledes af ølkendere, som vælger interessante værtshuse med gode og spændende øl – som man sandsynligvis ikke ville have fundet på egen hånd. Maden vil være småretter (forretter) på et par værtshuse – og så til sidst en hovedret. OBS: inklusiv middag og alle øl/vin/vand.

Det er IKKE en pub-crawl – vi vil gerne være respektfulde overfor værterne og de lokale beboere.

På denne tur vil du møde forskellige øl, som er knapt så almindelige – og du vil se serveringssteder, som har lokalt præg og stemning. Desuden vil du få tips til, hvordan tjekkerne begår sig på værtshuse og restauranter – for eksempel hvorfor man lægger vægt på, at manden går ind først. Og hvordan man hilser på tjeneren. Det er jo ikke helt uvæsentligt at få et godt forhold til netop denne nøgleperson!

 

PRIS: 1500 Koruna (Dkk. 460,-) + billet til transport

DAGE : Følgende fredage: 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 21/10. Andre dage kan evt. arrangeres private ture for minimum 4 deltagere.

TID: 17.00-21:00

FÆRDSEL: Offentlig (billet til metro og sporvogn er ikke inkluderet)

MAD-DRIKKE: inklusiv middag og alle øl/vand/vin

sight seeing 52
Højdepunkter
  • Dansktalende guide med stort kendskab til tjekkisk øl
  • Normalt forholdsvis små grupper
  • Bliv klogere på den tjekkiske ølkultur
  • Smag på tjekkisk øl og mad
  • Hør om kvarterer Žizkov og i det hele taget om hverdagslivet i Tjekkiet
Hvad skal du have med?

Gode sko og tøj, der passer til årstiden

Bedste tidspunkt for turen

Turen tilbydes på de nævnte datoer.

På andre datoer er der mulighed for at arrangere en privat tur, hvis I er minimum 4 personer, der bestiller samlet. Send evt. en e-mail til laus@prag-udflugter.dk

Hyppigt stillede spørgsmål

Hvor langt går vi? Ikke så langt, og der er jo hvilepauser undervejs.

Er turen velegnet til børn? Denne tur er forbeholdt voksne

Hvad nu, hvis vejret bliver dårligt: Så tager vi passende tøj på og måske en paraply

Er det en pub crawl? Nej, det er det ikke. Vi vil respektere de lokale, der føler sig hjemme på de steder, der besøges.

Bliv guidet på dansk

Selv om mange danskere taler og forstår engelsk rigtigt godt, så er det mest afslappende og udbytterigt at en udflugt foregår på ens eget modersmål. Man skal kun koncentrere sig om at lytte og tage oplevelserne ind – og har man spørgsmål, er det nu engang nemmest at stille dem på dansk.

Bliv guidet af lokale

Personligt har jeg boet i Prag siden 2007, og mit liv er derfor et ”lokalt” liv med de erfaringer og den viden, som kun en lokal kan have. Det samme gælder for mine dansktalende kolleger (danskere eller dansktalende tjekker), der guider nogle af turene.

Få en personlig oplevelse

Selv om de fleste ture foregår ad samme rute og på samme måde fra gang til gang, så er gæsterne ikke de samme. Og fordi vi lægger vægt på at fortælle i stedet for at gengive et manuskript, vil indholdet altid ”automatisk” blive tilpasset dagens gæster. Og spørgsmål undervejs giver ofte anledning til, at netop dén tur ikke ligner den forrige eller den næste.