Privat tur til Český Ráj:

Česky Raj mm.: Natur, udsigter – og Škoda-museum

Denne tur er en heldagstur, og den er hyggelig og afvekslende: den byder på flotte gamle biler, slotsfrokost, natur, borgruiner, udsigter og det mest særprægede og futuristiske tårn, man kan forestille sig.

Først går turen til Mlada Boleslav, hvor vi besøger Škodamuseet.

Mlada Boleslav ligger ved udkanten af det kendte naturområde Český ráj (Det Bøhmiske Paradis), og det er her, vi bruger en del af dagen.

Vi kører til den flotte og specielle borgruin Trosky, hvor de to tårne er bygget ovenpå vulkanske klipper, som har skudt op gennem undergrunden for 80 mio år siden. Borgen er næsten symbol på området med sin markante profil. Vi kan gå op i borgen eller nyde synet på afstand – det beslutter vi i fællesskab på dagen.

Derefter kører vi til slottet Hrubá Skála, som troner højt på en klippetop med vidunderlig udsigt over de karakteriske vulkanske bjerge, der har formet området. Hvis vejret tillader det, spiser vi frokost på terrassen med udsigt – ellers rykker vi indenfor på slottet.

Når vi har spist fortsætter vi mod et skisportsområde ved Liberec – men vi skal ikke stå på ski. Vi skal op til det særprægede udsigtstårn Ještěd, som ligger 1.012 meter over havets overflade og hvor der i klart vejr er ret fantastisk udsigt.

Tårnet minder om noget fra en science fiction film, og indvendigt indeholder det hotel og restaurant. Man har beholdt den dekadente 70’er stil, og det er ren retro. Vi drikker kaffe eller får en øl og beslutter, om vi skal køre forholdsvis direkte mod Prag, eller om vi skal spise middag på vejen hjem. Det kan enten være ved torvet i den smukke gamle by Jičín – eller i Mělník nord for Prag, hvor man kan beundre en udsigt over vinmarker og se de to floder Elben og Moldau flette sig sammen.

Turen er lidt løst skitseret – vi kan justere efter aftale eller på dagen. Da den jo er privat, er det op til gruppen sammen med mig at beslutte, hvordan vi får den bedste dag ud af det.

PRIS: I alt Czk. 8.000,- (€ 350) for tur, guidning osv., men ikke inkl. forplejning og entré på Škodamuseet.

Mødested: Jeres adresse i Prag. Bor I udenfor selve Prag vil der være et mindre tillæg for den ekstra kørsel (og køretid), typisk i alt Czk. 500,-

DAGE: Denne tur kan bestilles på individuelle tidspunkter (ikke afhængig af ugedag) og med direkte afhentning på jeres adresse i Prag

FÆRDSEL: Med personvogn (Ford Focus med plads til 4 passagerer), til fods og evt. svævebane til udsigtstårn

TID: 9.00 - 19.00 (cirka)

MAD-DRIKKE: Frokost og forfriskninger for egen regning, men absolut ikke dyrt.

Vedrørende betaling i Danske Kroner: Pga. strenge anti-hvidvaskregler i Danmark er det blevet vanskeligt for tjekkiske banker og vekselkontorer at komme af med danske kontanter, og derfor er veksling af danske kroner blevet besværligt og dyrt i Prag. Jeg kan derfor ikke længere tilbyde at modtage betaling i danske kroner. Der kan betales med tjekkiske Koruna og Euro.

sight seeing 52
Højdepunkter
  • Škodamuseet
  • Český ráj (Det Bøhmiske Paradis) er et unikt og smukt naturområde, UNESCO
  • Frokost med udsigt på et slot
  • Trosky-borgen er ganske speciel
  • Udsigtstårnet Ještěd,  er som noget fra en science fiction film
Hvad skal du have med?

Gode sko og tøj, der passer til vejret, uanset om det er koldt, varmt, vådt eller noget fjerde.
Medbring gerne noget at drikke, især hvis det er varmt.

Bedste tidspunkt for turen

Turen kan arrangeres året rundt og på det tidspunkt, der passer jer bedst. Den gør sig bedst i perioder, hvor vi forventer godt og klart vejr.

Hyppigt stillede spørgsmål

Hvor langt går vi? Ikke så langt, men hvis I ønsker at gå helt op til Trosky borgen, er det stejlt. Dette er dog ikke nødvendigt

Kan vi lave om på programmet? På private ture kan vi altid diskutere detaljerne, før vi tager afsted

Hvis vi nu kun er to personer, er det så samme pris? Ja, desværre. Det ændrer ikke på mine faste udgifter og den tid, der medgår

Er turen velegnet til børn? Ja, hvis ikke de keder sig på bilture

Bliv guidet på dansk

Selv om mange danskere taler og forstår engelsk rigtigt godt, så er det mest afslappende og udbytterigt at en udflugt foregår på ens eget modersmål. Man skal kun koncentrere sig om at lytte og tage oplevelserne ind – og har man spørgsmål, er det nu engang nemmest at stille dem på dansk.

Bliv guidet af lokale

Personligt har jeg boet i Prag siden 2007, og mit liv er derfor et ”lokalt” liv med de erfaringer og den viden, som kun en lokal kan have. Det samme gælder for mine dansktalende kolleger (danskere eller dansktalende tjekker), der guider nogle af turene.

Få en personlig oplevelse

Selv om de fleste ture foregår ad samme rute og på samme måde fra gang til gang, så er gæsterne ikke de samme. Og fordi vi lægger vægt på at fortælle i stedet for at gengive et manuskript, vil indholdet altid ”automatisk” blive tilpasset dagens gæster. Og spørgsmål undervejs giver ofte anledning til, at netop dén tur ikke ligner den forrige eller den næste.